De Analogie tussen gebouwen en Diabetes

Mijn zoontje kreeg toen hij 1 was diabetes type 1, dit was niet erfelijk maar hij had gewoon pech. In het verleden werd de bloedglucose van suikerpatiënten één keer in de zoveel tijd getest en werd de hoeveelheid toegediende insuline hierop afgestemd. Dit gebeurde ongeacht iemand zijn leefpatroon of voeding. Vaak kregen mensen met diabetes complicaties en leefde men gemiddeld 10 jaar korter. Mijn zoontje kreeg een paar jaar geleden naast zijn pomp een sensor die elke minuut zijn bloedglucose meet en op basis van de koolhydraten die gegeten wordt bepaald hoeveel insuline toegediend moet worden. Daarnaast wordt op basis van vooraf ingestelde basaal de optimale continue insuline hoeveelheid bepaald. De pomp stopt zelfs op het moment dat de bloedglucose te laag of te hoog dreigt uit te vallen. Deze inzichten en regelingen zorgen voor een betere gezondheid, vitaliteit en uiteindelijk minder complicaties en een langer leven.

De huidige gebouwen

Net als vroeger bij diabetes hebben we niet of te weinig inzicht in hoe gebouwen in de praktijk functioneren en presteren. In theorie verzinnen we aan de voorkant allerlei eisen en ambities waar onze gebouwen aan moeten voldoen welke in praktijk niet of eenmalig worden gevalideerd en leveren we de projecten na realisatie op. Om betere slimmere, gezondere en duurzamere gebouwen te maken moeten we de focus gaan verleggen naar de dienst in plaats van het op te leveren product.

Data-driven

Data gebruiken om gebouwen beter te maken in de gebruiksfase, monitoren en samenwerken aan een gebouw dat vanuit het gebruik en op basis van de ervaringen gestuurd zal worden. Dat noemen we ‘data-driven’. Zo creëren we een gebouw dat elke dag steeds slimmer en groener wordt, waarbij de gebruikers centraal staan.

Onze Missie

Bij Avelution geloven wij in een wereld waarin gebouwen volledig zijn afgestemd op het gebruik. De klant betaalt alleen voor datgene wat hij gebruikt. Wij helpen bij de ontwikkeling van slimme, toekomstbestendige infrastructuren in gebouwen. De gebruiker staat hierbij centraal. Wij zorgen voor gebruiksgemak, kostenbesparing, flexibiliteit en oplossingen die zelfs voldoen aan toekomstige wensen.

Bij vragen of aanvullende informatie neem contact met mij op.